Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen. A tésztát elfelezzük és fél órán át hagyjuk pihenni. Közben a tölteléket elkészítjük. Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat, majd megpároljuk és kihűtjük (én most házilag, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.10.

Tésztához:

Töltelékhez:

Tetejére:

Elkészítése

A sütőporral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.

A tésztát elfelezzük és fél órán át hagyjuk pihenni.

Közben a tölteléket elkészítjük. Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat, majd megpároljuk és kihűtjük (én most házilag, télire eltett párolt almát használtam, így csak az üvegből kellett kivennem).

Sütőpapírral kibélelünk egy 23*34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk és a tepsibe helyezzük. Megszórjuk darált dióval. Rátesszük a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztalappal befedjük. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben, majd tojásfehérjével lekenjük.

190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is