Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pampuska (tarkedli) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter tej
  • 3 dkg élesztő
  • 5 db alma
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • liszt

Elkészítése

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a tojássárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzá adjuk az élesztőt, a fahéjat és a tejet, az olajat, annyi lisztet kavarunk bele, hogy közepes keménységű galuska tésztát kapjunk. Ezt jól összedolgozzuk, bele keverjük az almát és a tojások keményre vert habját. 1-1,5 órát kelesztjük és a tésztát olajba mártott kanállal bő forró olajban arany sárgára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pampuska-tarkedli/