Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltelékhez az almát lereszeljük, és fedő alatt egy lábasban megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot vagy mézet és az őrölt fahéjat. Alaposan összekeverjük. A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és annyi citromlevet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.08.

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A töltelékhez az almát lereszeljük, és fedő alatt egy lábasban megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot vagy mézet és az őrölt fahéjat. Alaposan összekeverjük.

A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és annyi citromlevet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát kettéosztjuk.

Az egyik tésztadarabot tepsi méretűre (25×39 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztalapot megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.

A másik tésztadarabot kissé nagyobbra nyújtjuk, hogy a tetejét befedhessük, és maradjon egy kevés tészta a rácsozáshoz. A töltelék tetejére helyezzük a második tésztalapot, és a széleknél óvatosan lenyomkodjuk.

A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk, amelyeket a sütemény tetejére helyezünk rácsozatként. Az egész süteményt cukros vízzel lekenjük, a rácsokat is. Végül enyhén megszórjuk kristálycukorral.

180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütés végén alufóliával lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is