A töltelékhez az almát lereszeljük, és fedő alatt egy lábasban megpároljuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot vagy mézet és az őrölt fahéjat. Alaposan összekeverjük.
A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és annyi citromlevet, hogy könnyen gyúrható, rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát kettéosztjuk.
Az egyik tésztadarabot tepsi méretűre (25×39 cm) nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztalapot megszórjuk darált dióval, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket.
A másik tésztadarabot kissé nagyobbra nyújtjuk, hogy a tetejét befedhessük, és maradjon egy kevés tészta a rácsozáshoz. A töltelék tetejére helyezzük a második tésztalapot, és a széleknél óvatosan lenyomkodjuk.
A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágunk, amelyeket a sütemény tetejére helyezünk rácsozatként. Az egész süteményt cukros vízzel lekenjük, a rácsokat is. Végül enyhén megszórjuk kristálycukorral.
180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütés végén alufóliával lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg. Hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.