Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt 10 dkg zsír 2 egész tojás 15 dkg kristály cukor 1 csomag sütőpor 2 csomag vanília cukor Kb 1-2 evőkanál tej A töltelékhez:1kg alma 1 csomag vanília cukor kristály cukor ízlés szerint fahéj ízlés szerint búzadara Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.10.10.

Elkészítése

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg kristály cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vanília cukor
  • Kb 1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:1kg alma

  • 1 csomag vanília cukor
  • kristály cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • búzadara


Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Meghámozzuk, majd lereszeljük az almát. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az ízlés szerinti fahéjat és egy lábasban megpároljuk.

Ezután kihűtjük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojást, a cukrot és a tejet.

A tésztánkat 2 részre osztjuk, mindkettőt a tepsink méretére nyújtjuk 20×30 cm).

Az egyik lapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és búzadarával meghintjük

A kihűlt almatölteléket elosztjuk rajta egyenletesen és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben közepes tűznél megsütjük, még melegen meghintjük porcukorral, majd langyosra hűlve szeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is