Elkészítése
Töltelék:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Pár perc múlva kinyomkodjuk a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, akkor vízzel pótoljuk.
Az alma levét simára keverjük a pudingporral, majd lassú tűzön besűrítjük. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a kinyomkodott almát is. Amíg elkészítjük a tésztát, addig félretesszük.
Tészta:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal, végül hozzáadjuk a tojást, tojás sárgáját és összeállítjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.
Összeállítás és sütés:
Elfelezzük a tésztát, majd egy közepes méretű tepsit (kb 25*35 cm) kibélelünk az egyik felével. Megszórjuk kevés zsemle vagy kekszmorzsával, majd rásímítjuk a tölteléket egyenletesen.
Kinyújtjuk a tepsi méretére a másik tésztát is és befedjük vele az almát. Végül a kimaradt tojásfehérjével lekenjük. Villával sűrűn megszurkáljuk.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

