Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Töltelék: Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Pár perc múlva kinyomkodjuk a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, akkor vízzel pótoljuk. Az alma levét simára keverjük a pudingporral, majd lassú tűzön besűrítjük. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a kinyomkodott almát is. Amíg elkészítjük a tésztát, addig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.14.

HozzábalókA töltelék

A tészta

Elkészítése

Töltelék:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Pár perc múlva kinyomkodjuk a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, akkor vízzel pótoljuk.

Az alma levét simára keverjük a pudingporral, majd lassú tűzön besűrítjük. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a kinyomkodott almát is. Amíg elkészítjük a tésztát, addig félretesszük.

Tészta:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal, végül hozzáadjuk a tojást, tojás sárgáját és összeállítjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.

Összeállítás és sütés:

Elfelezzük a tésztát, majd egy közepes méretű tepsit (kb 25*35 cm) kibélelünk az egyik felével. Megszórjuk kevés zsemle vagy kekszmorzsával, majd rásímítjuk a tölteléket egyenletesen.

Kinyújtjuk a tepsi méretére a másik tésztát is és befedjük vele az almát. Végül a kimaradt tojásfehérjével lekenjük. Villával sűrűn megszurkáljuk.

180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is