Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzábalókA töltelék

  • 1,5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fahéj
  • 1 citrom leve

A tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Elkészítése

Töltelék:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk citromlével. Pár perc múlva kinyomkodjuk a levét. 3 dl kell belőle, ha szükséges, akkor vízzel pótoljuk.

Az alma levét simára keverjük a pudingporral, majd lassú tűzön besűrítjük. Végül cukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a kinyomkodott almát is. Amíg elkészítjük a tésztát, addig félretesszük.

Tészta:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, csipet sóval, cukorral, majd elmorzsolom a hideg vajjal, végül hozzáadjuk a tojást, tojás sárgáját és összeállítjuk gyors mozdulatokkal a tésztát.

Összeállítás és sütés:

Elfelezzük a tésztát, majd egy közepes méretű tepsit (kb 25*35 cm) kibélelünk az egyik felével. Megszórjuk kevés zsemle vagy kekszmorzsával, majd rásímítjuk a tölteléket egyenletesen.

Kinyújtjuk a tepsi méretére a másik tésztát is és befedjük vele az almát. Végül a kimaradt tojásfehérjével lekenjük. Villával sűrűn megszurkáljuk.

180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite-38/