Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül. Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral ésőrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük. Az egyik tésztát tepsi méretre nyújtjuk (23*34 cm), megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.01.25.

Tészta

Töltelék

A pite lekenéséhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral ésőrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.

Az egyik tésztát tepsi méretre nyújtjuk (23*34 cm), megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.

A pitét lekenjük felvert tojással, majd több helyen megszurkáljuk villával.

180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is