Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6 g sütőpor

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • őrölt fahéj
  • cukor
  • 3 evőkanál búzadara

A pite lekenéséhez

  • 1 tojás

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Hideg helyre tesszük, míg a töltelék elkészül.

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk cukorral ésőrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük. Kis idő után a levétől kinyomkodjuk és a búzadarát hozzákeverjük.

Az egyik tésztát tepsi méretre nyújtjuk (23*34 cm), megszórjuk zsemlemorzsával és ráterítjük egyenletesen az almát. Befedjük a másik kinyújtott tésztával.

A pitét lekenjük felvert tojással, majd több helyen megszurkáljuk villával.

180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite-39/