Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 4 db alma (reszelve )
  • fahéj
  • 1 db tojásfehérje (a tetejére )
Almás pite

Elkészítése

Az almákat lereszeljük, és megszórjuk fahéjjal. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük, és mindkét részt kör alakúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy gyümölcstorta formába helyezzük, óvatosan a formához igazítva. A kicsavart almát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán.

A másik tésztalappal befedjük az almás tölteléket, és a széleknél óvatosan összenyomkodjuk a két tésztát, hogy jól összetapadjanak. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben. A pite tetejét megkenjük tojásfehérjével, hogy szép fényes legyen.

Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük aranybarnára.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite-3/