Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 0,5 db tojás (felverve (a másik felével lekenjük) )

A töltelékhez

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál méz (vagy cukor )

A tészta lekenéséhez

  • 0,5 db tojás (felverve )
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Töltelék elkészítése

A reszelt almát mézzel és fahéjjal puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát elfelezzük. Az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Ezt darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, majd ráhalmozzuk és elsimítjuk a kihűlt almás tölteléket.

A másik tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

Sütés

Felvert tojást, tejet és cukrot összekeverünk, majd ezzel lekenjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite-8/