Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg liszt 25 dkg zsír 4 db tojás sárgája 1/2 cs sütőpor 1 kis pohár tejföl csipet só 15 dkg kristálycukor A töltelékhez: 2 kg alma 15 dkg kristálycukor /almától függően / őrölt fahéj A tetejére: 1 db tojás a kenéshez Elkészítése: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2014.09.03.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 4 db tojás sárgája
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • csipet só
  • 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor /almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez


Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Tepsi méret: 40×30-cm[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is