Elkészítése
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 4 db tojás sárgája
- 1/2 cs sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
- csipet só
- 15 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- 15 dkg kristálycukor /almától függően /
- őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.
A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.
Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]Tepsi méret: 40×30-cm[/box]

