Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite, ahogy a Nagymamám csinálta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 4 db tojás sárgája
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 kis pohár tejföl
  • csipet só
  • 15 dkg kristálycukor

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 15 dkg kristálycukor /almától függően /
  • őrölt fahéj

A tetejére:

  • 1 db tojás a kenéshez


Elkészítése:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket majd, befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

[box style=”info”]Tepsi méret: 40×30-cm[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite-ahogy-a-nagymamam-csinalta/