Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Almás pite mentával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A hozzávalókból szép sima, puha tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva 30-40 percig a hűtőben dermesztjük. Töltelék: Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és 10-15 perc elteltével kissé kinyomkodjuk a levétől. A menta ágakról leszedjük a leveleket, aprítóba tesszük, hozzáadunk pár evőkanálnyit az almahúsból és a lévéből, majd pár másodperc alatt pépesre aprítjuk, végül […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2018.10.05.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

A hozzávalókból szép sima, puha tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva 30-40 percig a hűtőben dermesztjük.

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a cukorral és 10-15 perc elteltével kissé kinyomkodjuk a levétől.

A menta ágakról leszedjük a leveleket, aprítóba tesszük, hozzáadunk pár evőkanálnyit az almahúsból és a lévéből, majd pár másodperc alatt pépesre aprítjuk, végül hozzáöntjük a kinyomkodott almához. Rászórjuk a fűszereket és a lereszelt citromhéját, 1 ek búzadarát, a mazsolát, majd jól összekeverjük.

Összeállítás:

A tésztát elfelezzük és lisztezett felületen fél cm vastagra kisodorjuk és az egyiket sütőpapírral bélelt (vagy zsiradékkal kikent és lisztezett) nagy tepsibe (gáztepsi 34*38 cm) fektetjük. A szélein peremet hagyunk és a lelógó széleket formára vágjuk.

1-2 ek búzadarával megszórjuk (attól függ, mennyire lédús az alma) és rákanalazzuk a tölteléket, szépen elsimítjuk, majd a tetejére is szórunk kevés darát.

Ráhelyezzük a másik kisodort tésztalapot, méretre vágjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással. Villa hegyével a széleit lenyomkodjuk, ízlés szerint mintázzuk a tetejét és több helyen megszurkáljuk.

Sütés:

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (félúton már légkeveréssel) megsütjük.

Miután kihűlt, felszeleteljük és ízlés szerint porcukorral is szórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is