Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • zsemlemorzsa (a tepsi aljára )

Töltelékhez

  • 1 kg alma (ha nem sajnáljuk rá a pénzt lehet két kg is)
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • zsemlemorzsa (ha szükséges )
  • darált dió
  • cukor (ha nem elég édes )
Az almás pite receptje

Elkészítése

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összekeverünk vele, és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Ezután letakarva, vagy fóliába tekerve, pihentetjük.

Meghámozzuk és lereszeljük az almát. Kis pihentetés után a lereszelt almát kinyomkodjuk a leve miatt, majd összekeverjük a vaníliás cukorral, fahéjjal és dióval. Ha még sok a leve és laza a töltelék, akkor morzsát is lehet hozzákeverni.

A tésztát kivesszük a hűtőből és két cipóra osztjuk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi alját kivajazzuk és kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott tésztalapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik tésztalapot a tetejére tesszük. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhető és tálalható.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-pite/