Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Almás-pudingos kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 3 ek cukor 60 dkg liszt 3 dl tej 2 tojás 6 dkg zsír 3 dkg élesztő 1 kk só Töltelékhez: 1 cs vaníliás pudingpor 3,5 dl tej 3 ek cukor kb 0,5 kg alma lereszelve Elkészítése: A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 ek cukor
  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 6 dkg zsír
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kk só

Töltelékhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • kb 0,5 kg alma lereszelve


Elkészítése:

A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Addig kell vele dolgozni, gyúrni amíg el nem válik az edény falától. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.

Közben elkészítjük a pudingot. 3,5 dl tejben 3 ek cukorral főzzük meg és hagyjuk kihűlni.

Amikor a tésztánk megkelt, akkor kinyújtjuk kör alakúra, háromszögeket vágunk belőle és megtöltjük egy kiskanálnyi pudinggal és egy csipetnyi almával. Feltekerjük, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. Tetejét felvert tojással lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is