Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Nagyi receptjei

Almás rizsfelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 dkg rizs 8 dl tej 5 dkg mazsola 1 nagyobb alma 2 evőkanál citromlé 3 tojás 4 evőkanál porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 teáskanál reszelt citromhéj Továbbá: 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez Elkészítése: A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Továbbá:

  • 1 csapott ek vaníliás porcukor a szóráshoz
  • 1 púpozott evőkanál vaj a forma kikenéséhez


Elkészítése:

A rizst megmossuk és a tejben kb 20 perc alatt puhára főzzükm jad fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni.

A mazsolát vízbe áztatjuk.

Kivajazunk egy kuglófformát jó vastagon. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát vékony gerezdekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével és kibéleljük vele a formát.

A sütőt 190 °C-fokra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és a reszelt citromhéjjal.

A rizst elkeverjük a lecsepegtetett mazsolával és könnyedén összedolgozzuk a tojásos-cukros masszával. A tojáshabot könnyedén hozzáforgatjuk és a formába simítjuk.

A sütőben kb 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

A felfújtat a formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Kínálhatunk hozzá lekvárt vagy szörpöt is.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is