Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 150 g tejföl
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelék

  • 2 kg alma
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a puha margarinnal, majd a többi hozzávalót is hozzáadva összegyúrjuk a tésztát gyors mozulatokkal. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. A levét kicsavarjuk és az almához hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd elkeverjük az egészet.

A tésztát elfelezzük és az egyik felét kinyújtjva beletesszük egy 20*30 cm-es tepsibe. Meghintjük kevés búzadarával és egyenletesen rásimítjuk az almát, majd rátesszük másik kinyújtott lapot.

A tésztából kimaradt tojásfehérjét enyhén felverjük és megkenjük vele a tésztát. Villával pár helyen megszurkáljuk és 180 fokos sütőben kb 40 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-suti-5/