Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás táska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg leveles tészta
  • 1 kg alma
  • 1 tojás
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kissé kinyomkodjuk, majd egy edénybe téve megpároljuk.

Az alma felfogott levét elkeverjük a vaníliás pudinggal és amikor az alma megpárolódott, akkor hozzáadjuk a cukrot, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. Ezután ráöntjük az almalével elkevert pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A tésztát kinyújtjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.

A tészta egyik felére halmokat teszünk a töltelékből, a másik felét ferdén 2-3 helyen bevágjuk. A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével és összehajtjuk, a széleket jól lenyomkodjuk.

Kívülről körbekenjük tojássárgájával, majd tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-taska-3/