Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Almás táskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 150 g túró 75 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 tojás 1 csipet só 6 ek olaj 250 g liszt 1 csomag sütőpor Töltelék: alma fahéjas cukor Tetejére: 1 tojássárgája 1 ek tej darált mák Elkészítése: A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 150 g túró
  • 75 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 6 ek olaj
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • alma
  • fahéjas cukor

Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej
  • darált mák


Elkészítése:

A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk 20 percig pihenni.

Ezután a tésztát ketté osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk kb. 24 cm átmérőjű kör alakra. A kört 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik részen ejtsünk 2 bemetszést. A háromszögek szélére tegyünk rá kb. 3 vékony almaszeletet, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a csúcsát hajtsuk rá a töltelékre úgy, hogy a bemetszés a tölteléknél legyen és a vége beforduljon alá.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük egy tojássárgája és az 1 kanál tej keverékével, és megszórjuk mákkal.

Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is