Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g túró
- 75 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 6 ek olaj
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- alma
- fahéjas cukor
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 ek tej
- darált mák
Elkészítése:
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, és hagyjuk 20 percig pihenni.
Ezután a tésztát ketté osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk kb. 24 cm átmérőjű kör alakra. A kört 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik részen ejtsünk 2 bemetszést. A háromszögek szélére tegyünk rá kb. 3 vékony almaszeletet, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a csúcsát hajtsuk rá a töltelékre úgy, hogy a bemetszés a tölteléknél legyen és a vége beforduljon alá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük egy tojássárgája és az 1 kanál tej keverékével, és megszórjuk mákkal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon szép pirosra sütjük.


