Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Almás-Túrós batyu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és az olvasztott vajat egy kelesztőtálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, amelyet 40 percig pihentetünk. Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.07.

Tésztához

Töltelék

Elkészítése

Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és az olvasztott vajat egy kelesztőtálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, amelyet 40 percig pihentetünk.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szemben lévő sarkokat összecsípjük, és batyu alakúra formázzuk őket.

A batyukat tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 150-160 fokon megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is