Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-Túrós batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3,5 dl tej

Töltelék

  • 40 dkg túró
  • 5-6 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • almadarabok
Almás-Túrós batyu kép

Elkészítése

Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és az olvasztott vajat egy kelesztőtálba tesszük, majd hozzáöntjük az élesztős tejet. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, amelyet 40 percig pihentetünk.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy kis kanállal túrót halmozunk, majd almadarabokat szórunk rá. A szemben lévő sarkokat összecsípjük, és batyu alakúra formázzuk őket.

A batyukat tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 150-160 fokon megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-turos-batyu/