Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Almás-vaníliás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni. A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2010.08.26.

HozzávalókA tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni.

A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe, és pihentessük fél órát.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is.

Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.

Megjegyzés: Egy igazán nagyszerű, egyszerű, nem csak nyári sütemény.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is