Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás-vaníliás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókA tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12,5 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 60 dkg alma
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • fahéj

Elkészítése

A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni.

A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe, és pihentessük fél órát.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is.

Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.

Megjegyzés: Egy igazán nagyszerű, egyszerű, nem csak nyári sütemény.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/almas-vanilias-pite/