Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Almáspite reszelt tésztából

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd negyed órára hűtőbe tesszük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy némi levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, és az egészet feltesszük főni. Amikor az alma kezd puhulni, hozzákeverjük az egyik pudingport, és addig főzzük, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.08.18.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd negyed órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy némi levet eresszen. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, és az egészet feltesszük főni. Amikor az alma kezd puhulni, hozzákeverjük az egyik pudingport, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Amikor sűrűsödik, levesszük a tűzről, és belekeverjük a másik pudingport is, de ezzel már nem kell főzni.

A tészta 2/3-át nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kivajazott tepsibe terítjük. A tepsit 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk, majd kivesszük. Rákanalazzuk a tölteléket, és a maradék tésztát ráreszeljük. Fél óra – 45 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is