Először felmelegítjük a sütőt 160-165 fokra. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot és sütőport. Ehhez hozzáadjuk a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliás cukrot, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A fánksütő formát vékonyan kikenjük olajjal, és a formákat körülbelül 2/3-ig töltjük meg a tésztával. Addig sütjük, amíg a fánkok rugalmassá nem válnak, és aranybarnára nem sülnek.
A fánkok így is fogyaszthatók, de ha szeretnénk még finomabbá tenni őket, olvaszthatunk csokoládét. A fánkok egyik felét gyorsan belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk. Hagyjuk megdermedni a csokit, és már fogyasztható is.
Sztori
Nagyon szeretem ezt a sütit készíteni, mert egyszerű, finom és otthon mindenki kedvence. Gyorsan elfogy, amint elkészül! Jó étvágyat!