Tészta
Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, amelyet meleg helyen letakarva a duplájára kelesztünk.
Formázás
A megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül 3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb kiszúróval korongokat szaggatunk, majd mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk, hogy fánk formát kapjunk.
Sütés
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben, 180°C-on aranybarnára sütjük.
Díszítés
Amikor a fánkok kihűltek, ízlés szerint bevonhatjuk őket csokoládéval, cukormázzal vagy bármilyen díszítéssel. Tálalás előtt kedvünk szerint dekorálhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!