Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg élesztő

Elkészítése

Tészta

Pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt lágy, rugalmas tésztát dagasztunk, amelyet meleg helyen letakarva a duplájára kelesztünk.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett felületen körülbelül 3 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb kiszúróval korongokat szaggatunk, majd mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk, hogy fánk formát kapjunk.

Sütés

A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 15-20 percig kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben, 180°C-on aranybarnára sütjük.

Díszítés

Amikor a fánkok kihűltek, ízlés szerint bevonhatjuk őket csokoládéval, cukormázzal vagy bármilyen díszítéssel. Tálalás előtt kedvünk szerint dekorálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/amerikai-fank-4/