Elkészítése
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 tojásfehérje
- 1 ek vaj
- 2 ek kovász
A töltelékhez:
- 10 dkg vaj
- 2 ek kakaó
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2,5 dl tej
Elkészítése:
Tészta készítése:
A lisztet beleszitáljuk a kenyérsütő üstjébe, majd rátesszük a tojásfehérjét, a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a vajat, a kovászt.
Addig dagasztjuk, amíg nem lesz fényes, és elválik az üst falától.
Töltelék készítése:
A 10 dkg vajat megolvasztjuk a tűzhelyen. Összekeverjük egy tálban a tejet, a cukrot, a kakaót, a pudingot és a tejet, majd a megolvadt vajhoz tesszük, és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
Összeállítás:
Ha a tészta kész, akkor két egyenlő részre vágjuk, az egyiket kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével. A másik darab tésztával ugyanígy járunk el.
A két rudat összefonjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190°c-on tűpróbáig sütjük.
