Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Apró labdafánkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 0,5 kk só 2 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej 1 egész tojás 10 dkg margarin Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg margarin


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, majd elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és az olvasztott margarinnal simára dagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.

Enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vékonyra elnyújtjuk és egy egész kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Kb. 15-20 percet még letakarva kelesztjük, míg jól megemelkedik.

Ezután olajat forrósítunk és közepestől mérsékeltebb lángon megsütjük a fánkokat. (Érdemes figyelni, mert nagyon gyorsan megsül.)

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Ez a finomság kimondottan a gyerekek kedvéért készült, mert teljesen odavannak az ilyen egy falatnyi fánkocskákért. Nem mondom, hogy kicsit azért macerásabb, mint a nagyobb változat, de ugye az ember lánya mindenre képes a csemetéiért. Két nagyobb tálcányi lett belőle és a gyerekek nagy örömére az udvaron, egy piknik keretében fogyasztottuk el saját készítésű baracklekvárba mártogatva. Öröm volt nézni a kis porcukros pofijukat, ahogy falatozták az apró fánkokat.
Hogy hogyan lett labda alakú? A forró olajban először az apró kis pogácsaformák egyik oldala púposodott fel, majd megfordítás után a másik is. Így keletkeztek ezek az aranyos kis gombócok.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is