Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aranygaluska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dkg só
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 1 db tojás
  • fahéj
  • dió
  • olaj

Sodóhoz

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • cukor

Elkészítése

1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. A tésztát nem nyújtjuk, hanem kézzel téglalap alakúra húzzuk. Négyzeteket vágunk belőle, amelyeket gombóccá formálunk.

A gombócokat vajazott-lisztezett tepsibe tesszük, előtte olajba és dióba forgatjuk. A tepsiben 10-15 percet pihentetjük. Ezután meghintjük kristálycukros fahéjjal, és 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sodóhoz a tejben felfőzzük a pudingport a cukorral. A kész galuskákat ezzel és csokiöntettel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/aranygaluska-2/