Elkészítése
1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a megolvasztott margarint, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és ízlés szerint cukrot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejjel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a darált diót összekeverjük a cukorral, és egy tepsit kikenünk margarinnal.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat szorosan egymás mellé helyezzük a tepsiben, megszórjuk a cukros dióval, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Erre ismét egy sor tészta kerül, majd újra cukros dió és margarin, míg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó rétegre olvasztott margarint locsolunk.
A tepsit hideg sütőbe tesszük, és közepes hőfokon (170 °C) kb. 35-40 perc alatt sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a vaníliás pudingot. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Az aranygaluskát vaníliás pudinggal tálaljuk.


