Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Aranygaluska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a megolvasztott margarint, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és ízlés szerint cukrot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejjel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.04.09.

Tészta

Tetejére

Pudinghoz

Elkészítése

1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a megolvasztott margarint, a citrom reszelt héját, egy csipet sót és ízlés szerint cukrot. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a maradék langyos tejjel lágy, rugalmas tésztát gyúrunk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a darált diót összekeverjük a cukorral, és egy tepsit kikenünk margarinnal.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat szorosan egymás mellé helyezzük a tepsiben, megszórjuk a cukros dióval, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal. Erre ismét egy sor tészta kerül, majd újra cukros dió és margarin, míg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó rétegre olvasztott margarint locsolunk.

A tepsit hideg sütőbe tesszük, és közepes hőfokon (170 °C) kb. 35-40 perc alatt sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a vaníliás pudingot. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett besűrítjük.

Az aranygaluskát vaníliás pudinggal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is