Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a reszelt citromhéjat, majd a sót is. Összedolgozzuk, és meleg helyen körülbelül 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval félköröket szaggatunk belőle. Egy hőálló edényt kikenünk olvasztott margarinnal, az aljára kevés zsemlemorzsát szórunk. A tésztadarabokat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.15.

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Az öntethez

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a reszelt citromhéjat, majd a sót is. Összedolgozzuk, és meleg helyen körülbelül 1 órán át kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval félköröket szaggatunk belőle. Egy hőálló edényt kikenünk olvasztott margarinnal, az aljára kevés zsemlemorzsát szórunk. A tésztadarabokat sorban belerakosgatjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, majd cukrozott darált dióval megszórjuk. Így rétegezzük, amíg a tészta el nem fogy, a tetejére is dió kerül.

Vaníliaöntettel tálaljuk, amelyhez 1 liter tejből és másfél csomag vaníliás pudingporból a szokásos módon készítjük el az öntetet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is