A dióhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját lereszelve.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
A tojássárgákat a cukorral és a puha vajjal habosra kavarjuk. Végül a többi hozzávalót is hozzáadjuk és addig dolgozzuk, amíg hólyagos nem lesz.
Letakarva, fél óráig kelesztjük langyos helyen.
Ha megkelt a tészta, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olvasztott vajjal és megszórjuk darát dióval. Minden kis pogácsát az olvasztott vajba forgatunk, majd beleteszünk egy sort a tálba. Megszórjuk darált dióval és a rétegezést addig ismételjük, míg el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta kerüljön és a tetejét is kenjük meg vajjal.
Újra pihentetjük fél órát, végül 175 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük kb 50 perc alatt.
Magában vagy vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!