Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Aranygaluska koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk. A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk letakarva egy 10 perces dagasztás után. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A kuglófformát vajjal kikenünk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.20.

Tésztához

Szóráshoz

Öntethez

Elkészítése

Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.

A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk letakarva egy 10 perces dagasztás után.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

A kuglófformát vajjal kikenünk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.

180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.

A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is