Elkészítése
Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.
A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk letakarva egy 10 perces dagasztás után.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A kuglófformát vajjal kikenünk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.
A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!









