Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aranygaluska koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • citromhéj
  • 5 dkg vaj

Szóráshoz

  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Öntethez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej

Elkészítése

Az élesztőt 0,5 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk.

A tészta összes hozzávalójából a szokásos módon kelttésztát készítünk, amit duplájára kelesztünk letakarva egy 10 perces dagasztás után.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

A kuglófformát vajjal kikenünk. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk és addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak.

180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük.

A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, majd a híg vanília pudinggal meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/aranygaluska-koszoru/