Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet egy tálba öntöm, és hozzáadom a joghurtot, tojást, sót és cukrot. Közben kovászt készítek langyos tejből, 3 kanál lisztből, élesztőből és 1 mokkáskanál cukorból, majd megkelesztem. Amikor a kovász megkelt, ezt is hozzáadom a tálba, és hólyagosra dagasztom a tésztát. Az elkészült tésztát megkelesztem.
Tészta formázása és rétegezése
A megkelt tésztát kisodrom és nudlikra szaggatom. Egy kivajazott kisebb lábas aljába teszek egy sort a nudlikból, majd olvasztott vajjal megkenem. A töltelékhez a darált diót, cukrot és vaníliás cukrot összekeverem, és a tésztát meghintem az így készült keverékkel. Erre ismét ráteszek egy sort a tésztából, majd ismét a tölteléket, és így tovább, amíg a tészta el nem fogy. A tetejére már nem kell töltelék.
Sütés
Az aranygaluskát sötét pirosra sütöm.
Vaníliasodó elkészítése
A vaníliasodóhoz a tejet és a vaníliás pudingport kikavarom, majd tartalék lángon megfőzöm. Főzés után hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot, amivel ízesítem.
Tálalás
A megsült aranygaluskát ezzel a vaníliasodóval tálalom.


