Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Aranygaluska vaníliasodóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt narancshéjat és a tojássárgákat. Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, majd a liszthez adjuk. A maradék tejjel és az olvasztott margarinnal alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva 20 percig kelni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a diókrémet. Összekeverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Evoka
Beküldte: 2013.05.08.

Tészta

Kenéshez

Sodóhoz

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt narancshéjat és a tojássárgákat. Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, majd a liszthez adjuk. A maradék tejjel és az olvasztott margarinnal alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva 20 percig kelni hagyjuk.

Ez idő alatt elkészítjük a diókrémet. Összekeverjük a darált diót, a cukrot és az olvasztott margarint.

A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy kivajazott vagy kizsírozott tepsibe helyezzük a tésztadarabokat. Az első réteget lekenjük a diós keverék felével, majd a maradék tésztát rárakjuk, és azt is megkenjük a diós keverék másik felével.

A tepsit hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A sütési idő kb. 40 perc, ezalatt a tészta szépen megdagad és aranybarnára sül.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliasodót. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot készítünk. A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, hogy csomómentes legyen. A keveréket lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.

A tűzről levéve a sodóhoz óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.

A kész aranygaluskát vaníliasodóval tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Evoka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is