A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a reszelt narancshéjat és a tojássárgákat. Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, majd a liszthez adjuk. A maradék tejjel és az olvasztott margarinnal alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva 20 percig kelni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a diókrémet. Összekeverjük a darált diót, a cukrot és az olvasztott margarint.
A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy kivajazott vagy kizsírozott tepsibe helyezzük a tésztadarabokat. Az első réteget lekenjük a diós keverék felével, majd a maradék tésztát rárakjuk, és azt is megkenjük a diós keverék másik felével.
A tepsit hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 180 fokra kapcsoljuk. A sütési idő kb. 40 perc, ezalatt a tészta szépen megdagad és aranybarnára sül.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliasodót. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot készítünk. A tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, hogy csomómentes legyen. A keveréket lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel.
A tűzről levéve a sodóhoz óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot.
A kész aranygaluskát vaníliasodóval tálaljuk.