Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Aszalt paradicsomos cipó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2,5 dkg friss élesztő 4 dl langyos víz 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz 1 evőkanál só ízlés szerint oregánó, bazsalikom 10 dkg aszalt paradicsom Elkészítése: Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hesztik0107
Beküldte: 2017.11.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • 50 dkg liszt (lehet fehér és teljes kiőrlésű liszt keveréke!) + liszt a nyújtáshoz
  • 1 evőkanál só
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom
  • 10 dkg aszalt paradicsom


Elkészítése:

Egy tálba morzsolom az élesztőt, majd hozzá adok fél dl langyos vizet. Beleszitálom a lisztet és hozzáadom a maradék vizet, sót, fűszereket. Fakanállal elkeverem, hogy egynemű masszát kapjunk. Tiszta konyharuhával letakarom, majd 12 órát szobahőmérsékleten kelesztem.

Vastagon lisztezett deszkára borítom (nem kell megijedni, ha nagyon ragad a tészta), hozzáadom a feldarabolt aszalt paradicsomot és összegyúrom.

Rúddá formálom és megcsavarom a tésztát, majd így teszem a sütőpapírral bélelt kenyér vagy püspökkenyér formába.

200 fokra előmelegített sütőbe tolom kb 45 percre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
hesztik0107
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is