Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Aszalt szilvával töltött túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Gombóchoz: 50 dkg tehéntúró 8 dkg finomliszt 8 dkg búzadara 2 tojássárgája pici só 1 ek porcukor Forgatáshoz: 15 dkg zsemlemorzsa Töltelékhez: 12 db aszalt szilva Tálaláshoz: 3-4 ek szilvalekvár 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma Elkészítése: A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen. Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • pici só
  • 1 ek porcukor

Forgatáshoz:

  • 15 dkg zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 12 db aszalt szilva

Tálaláshoz:

  • 3-4 ek szilvalekvár
  • 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma


Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.

Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.

A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.

1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is