Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Gombóchoz:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 8 dkg finomliszt
  • 8 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • pici só
  • 1 ek porcukor

Forgatáshoz:

  • 15 dkg zsemlemorzsa

Töltelékhez:

  • 12 db aszalt szilva

Tálaláshoz:

  • 3-4 ek szilvalekvár
  • 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma


Elkészítése:

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.

Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.

A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.

A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.

1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/aszalt-szilvaval-toltott-turogomboc/