Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Bajor rozskenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 10 dkg finomliszt 1 ek cukor 1 tasak instant élesztőpor 3 dl sör 2 kávéskanál só 1 kávéskanál őrölt kömény pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok) Elkészítése: A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen. A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
gbornk
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak instant élesztőpor
  • 3 dl sör
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • pirított, hántolt napraforgómag és szezámmag (+ ízlés szerint magok)


Elkészítése:

A hozzávalókat kemény tésztává dagasztjuk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük meleg helyen.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és cipót formálunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd vizes ecsettel átkenjük.

Ismét pihentetjük 1 órát, majd 190 fokos előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Egészséges ételek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
gbornk
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is