Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackfelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojásfehérje
  • 3 púpozott evőkanál cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • csipet só

Elkészítése

2 db tojásfehérjét 3 púpozott evőkanál cukorral és 3 evőkanál baracklekvárral simára keverünk. Még 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, és hozzáadjuk a felfújt masszához. Egy csipetnyi sót is szórunk bele, majd az egészet alaposan kizsírozott őzgerincformába töltjük.

A forró sütőben egy tepsibe kétujjnyi magasan vizet öntünk, és ha a víz már megmelegedett, a felfújt masszával félig teli formát beleállítjuk. A sütőben így 35-40 percig gőzöljük. Félidőben takarjuk le a tetejét, nehogy megégjen. Ha elkészült, tálra borítjuk, és vízzel hígított, rummal ízesített forró baracklekvárral körülöntjük. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/barackfelfujt/