Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk. Egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk és kb 10 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb 45-60 perc alatt.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott befőttet.
A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk. A megsült csigák tetejére locsoljuk a mázat.










