Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos fahéjas tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 6 dkg cukor
  • 3,2 dl tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 csomag instant élesztő vagy 5 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg kockázott őszibarack befőtt
  • őszibarack vagy sárgabaracklekvár
  • 1 teáskanál fahéj

Máz

  • 9 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk. Egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.

A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan összedolgozzuk és kb 10 percig dagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb 45-60 perc alatt.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott befőttet.

A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk. A megsült csigák tetejére locsoljuk a mázat.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/barackos-fahejas-tekercs/