2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, melybe rakunk 1 evőkanál cukrot. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, és a közepébe készítünk egy mélyedést. Ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és a két tojás sárgáját. Annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk. Beledagasztjuk az olvasztott vajat és az étolajat, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, melyekbe egy evőkanál – már előre elkészített és kissé kihűtött – vaníliás pudingkrémet teszünk, és mindegyik tetejére egy – magházával lefelé fordított – fél barackot borítunk. A tészta szélét felvert tojással körbekenjük, és tepsibe rakjuk. Ezután hideg sütőbe tesszük, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta is megkel. Szép pirosra sütjük.
Sztori
Mire észhez kaptunk, már elmúlt a farsangi fánkszezon. Nem szeretjük az olajszagot, mely az egész lakást átjárja, így valami nagyon finom, sütőben elkészíthető fánkra vágytunk. Így készült el ez a fenséges finomság!
Jó étvágyat hozzá!