Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj (olvasztott )
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg barack
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db tojás (a lekenéshez )
  • kb 3 dl langyos tej
  • csipet só
Barackos fánk kép

Elkészítése

2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, melybe rakunk 1 evőkanál cukrot. A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, és a közepébe készítünk egy mélyedést. Ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és a két tojás sárgáját. Annyi langyos tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk, alaposan összedolgozzuk. Beledagasztjuk az olvasztott vajat és az étolajat, majd letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki. Mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, melyekbe egy evőkanál – már előre elkészített és kissé kihűtött – vaníliás pudingkrémet teszünk, és mindegyik tetejére egy – magházával lefelé fordított – fél barackot borítunk. A tészta szélét felvert tojással körbekenjük, és tepsibe rakjuk. Ezután hideg sütőbe tesszük, és amíg a sütő bemelegszik, addig a tészta is megkel. Szép pirosra sütjük.

Sztori

Mire észhez kaptunk, már elmúlt a farsangi fánkszezon. Nem szeretjük az olajszagot, mely az egész lakást átjárja, így valami nagyon finom, sütőben elkészíthető fánkra vágytunk. Így készült el ez a fenséges finomság!

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/barackos-fank/