Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Barackos gombóc burgonya nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a vizet egy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amint a víz forrni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik a fazék oldalától. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a massza kissé lehűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól összedolgozzuk a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.30.

A tésztához

A töltelékhez

Valamint

Elkészítése

Először a vizet egy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amint a víz forrni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik a fazék oldalától. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a massza kissé lehűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A barackokat először nyírfacukorba (vagy hagyományos cukorba) forgatjuk, majd mindegyik barackot a tésztanégyzetek közepére helyezzük. A tésztát gondosan a barack köré formáljuk, és gombócokat alakítunk ki belőlük.

A gombócokat forró, lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez jelzi, hogy megfőttek.

Eközben egy serpenyőben olajat hevítünk, és zsemlemorzsát pirítunk benne aranybarnára. Miután a gombócokat kivettük a vízből, azonnal beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Tálalás előtt esetleg még megszórhatjuk őket egy kevés porcukorral vagy fahéjjal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is