Elkészítése
Először a vizet egy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amint a víz forrni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik a fazék oldalától. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a massza kissé lehűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A barackokat először nyírfacukorba (vagy hagyományos cukorba) forgatjuk, majd mindegyik barackot a tésztanégyzetek közepére helyezzük. A tésztát gondosan a barack köré formáljuk, és gombócokat alakítunk ki belőlük.
A gombócokat forró, lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez jelzi, hogy megfőttek.
Eközben egy serpenyőben olajat hevítünk, és zsemlemorzsát pirítunk benne aranybarnára. Miután a gombócokat kivettük a vízből, azonnal beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Tálalás előtt esetleg még megszórhatjuk őket egy kevés porcukorral vagy fahéjjal.
