Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Barackos gombóc burgonya nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 5 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • nyírfacukor (vagy cukor)
  • barack

Valamint

  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítése

Először a vizet egy fazékban felforraljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat. Amint a víz forrni kezd, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a massza el nem válik a fazék oldalától. Ekkor levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Amikor a massza kissé lehűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól összedolgozzuk a tésztát.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A barackokat először nyírfacukorba (vagy hagyományos cukorba) forgatjuk, majd mindegyik barackot a tésztanégyzetek közepére helyezzük. A tésztát gondosan a barack köré formáljuk, és gombócokat alakítunk ki belőlük.

A gombócokat forró, lobogó vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ez jelzi, hogy megfőttek.

Eközben egy serpenyőben olajat hevítünk, és zsemlemorzsát pirítunk benne aranybarnára. Miután a gombócokat kivettük a vízből, azonnal beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. Tálalás előtt esetleg még megszórhatjuk őket egy kevés porcukorral vagy fahéjjal.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/barackos-gomboc-burgonya-nelkul/