A sós vízben héjában megfőzött krumplit megpucoljuk és áttörjük. Hozzágyúrjuk a tojásokat, a margarint, a sót és a lisztet. Ha ragadna a tészta, még adunk hozzá lisztet. Kb. 8 cm átmérőjű rúddá formáljuk a masszát, és lefedve 1/4 órát pihentetjük.
Addig megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk a barackokat. A tésztarudat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit ellapítjuk őket, és mindegyik közepébe teszünk egy szelet barackot, 1 mokkacukrot és 1 csipet fahéjat. Gombóccá alakítjuk őket.
Forrásban lévő, sós vízbe rakjuk a gombócokat. 1 perc múlva alányúlunk egy hosszú kanállal, hogy ne ragadjanak le. Ha a víz felszínére emelkednek, onnan számítva kb. 5 percig még főzzük őket. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a gombócokat a vízből, és zsiradékon pirított prézlibe forgatjuk őket. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Ha nincs nagy fazekunk, a gombócokat 2 részletben főzzük meg.